Dagen

Go kväll. 
Jag har helt ärligt grejat i köket HELA dagen idag. Skurit grönsaker, kokat 3 kilo pasta, diskat, stekt kyckling, fyllt tårtorna, diskat igen. Minst 6 timmar har jag hållit igång. Puh! Sen kolla jag igenom garderoberna för att hitta några kläder att ha på mig.. Det va inte de lättaste. Men fick väl till de till slut, inte helt nöjd men det får gå. Nu ska jag sova för klockan ringer 7 till morgonen. 


Här fyller jag 3 tårtor med Mariannefluff och marabou chokladfluff.Chokladfluff:

6 dl grädde
300g choklad

Man bryter chokladen i bitar och lägger ner den i grädden i en gryta på spisen. Rör om nästan hela tiden (gör iaf jag) tills chokladen har smält. (Ha ganska svag värme) Det får inte koka! Ta av från värmen när allt är smält och låter svalna lite.  Sen ställer du in det i kylskåpet över natten, gör alltid jag men du kan  även ställa in i 5-6 timmar innan du vispar den till en härlig fluff :) 

Mariannefluff:

6dl grädde
36 st marianne

Krossa gärna mariannen för att det ska smälta snabbare. Gör samma som chokladfluffen :) 

Sen vispade jag marsankräm enligt förpackningen. Mosade bär och blandade med lite lite av krämen plus lite socker. Och hade som fyllning i de andra 2 tårtorna.
Sen plast över och in i kylen över natten :)Dop

Det vankas dop nu på sönda. Våran lille goding Miliam ska döpas och jag ska såklart göra tårta. Så himla kul :) Jag ska testa lite nya saker, vi får väl se om jag lyckas! Så igår bakade jag tårtbottnarna och gjorde en chokladfluff samt en mariannefluff. 2 tårtor ska vara med marsipan (första gången jag ska arbeta med det) och 3 gräddtårtor som jag ska försöka mig på att spritsa så det ser ut som rosor. Bilder kommer! :) spännande! Sallad ska vi bjuda på först och jag hoppas att allt kommer att räcka. Men det blir nog jättebra :)
Ni ska självklart få recept på allt. Som tårtbottnar använder jag sockerkakssmet, just för att det är enklare att skära i. Och jag upplever att det är enklare i helhet men det är ju en smaksak :)
Jag har använt mig av en form som är ca 21 cm i diameter.

Ingredienser:

3 st ägg
2.5 dl socker
50 gram margarin
1 dl mjölk eller vatten
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

1. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1,5 liter. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Smält margarinet i en kastrull och slå sedan i mjölken (eller vattnet) och låt det koka upp. Rör snabbt ner den heta blandningen i äggsmeten.

4. Tillsätt övriga ingredienser och rör försiktigt. Grädda i 35-40 min.

Idag ska de fyllas och i morgon ska de dekoreras :) 
Bloomingshop.se

Jag hittade en sida med så otroligt mysiga kläder! 

De här  byxorna med stjärnor är klart mina favoriter!! I lööve them! ❤️
Ni hittar dem på Bloomingshop.se
Att vattna döda blommor

Shit va trött jag är! Ändå ligger jag här och kollar i mobilen och klockan är 01.30!!  Flickorna har bäddat ner sig på golvet i vardagsrummet och jag hör att de fortfarande är vakna också! Vi lär va trötta till morgonen. 

Jag har precis insett att jag borde inte va vän med personer jag stör mig på. Då är man ingen bra vän så då kan man lika gärna bryta, har jag inte rätt? Jag vill va en bra vän, en bra människa, inte prata bakom ryggen på folk. Jag försöker bli en bättre människa och då ska jag bannemig va de å! Man kan ju inte bara slänga ur sig massa skit såå  hur gör man "slut" på ett bra sätt egentligen? 

Kram 


RSS 2.0